12. červen 2019

Už mám dnes za sebou první kolo zalévání, v tom vedru všechny rostliny v nádobách bleskově vysychají. Začínám si ohromně pochvalovat kyblíky s vysoko umístěnými otvory, voda v nich déle vydrží a rostliny vypadají svěží. Konečně se po dlouhé mokré a chladné lekci začínají vzpamatovávat cukety, už jsem se bála, že to zabalí, ale holky se s tím popraly statečně a bohatě kvetou.

Jsem člověk, který miluje velká masitá rajčata, ale letos mám naprosto výstavní kolekci rostlin cherry. Rajčata jsou nádherná, zdravá, vitální, vysoká , bohatě kvetou a mají obrovskou násadu plodů. Snažím se omezit výšku rostlin, které vedu na dva výhony, přidáním ještě jednoho. Rozhodně  mají potenciál na to, aby si s tím poradily. Loni mě svým růstem a spoustou plodů fascinoval Kotja a letos je to Vaše Blahorodí. Rostlina je už vysoká kolem 1.5m, má nasazeno spoustu vijanů, z nichž je většina složených a to mě těší. Vedle rostoucí Kotja působí tak nějak humpolácky, ale samozřejmě i z něj mám radost. Jeho veličenstvo vypadá jemněji, ušlechtileji a přímo vznešeně. Jen se mi stále nedaří udělat solidní fotku plodů, u nás se samozřejmě prohání po zahradě vichr, takže rajčátka sebou melou a snímky jsou rozmazané.

Papriky rostou v textilních květináčích báječně, délka plodů Palerma je udivující a začíná se boubelatět i žlutá odrůda Allar, na kterou jsem docela zvědavá.

Jsem totálně vytočená, ten odporný a hnusný vichr mi zlomil jedno z nejhezčích rajčat, na které jsem byla obzvláště zvědavá. Bylo bohužel uvázané u bambusové tyčky v dolní části rostliny a tyčka se zlomila právě v místě úvazu. Pokusím se rostlinu znovu zakořenit, ale moc naděje tomu nedávám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *