Coeur de Ananas

 

Za dobu, po kterou pěstuji rajčata, mi pod rukama prošly stovky odrůd. Některé zaujaly natolik, že se staly trvalou součástí mého portfolia, jiné zdobily naši zahradu jen jednu sezónu, aby je za rok vystřídaly další. Každoročně obměním sortiment až o 90%. Odrůd rajčat je už více než 25 tisíc a to nemám šanci stihnout.

Letošní sezónu už jsem uzavřela. Na keřích ještě nějaká rajčata visí a jsou skvěle vychucená. Vychutnáváme si ještě poslední letošní saláty.

Ve foliovníku už zbyla jen jedna plodící rostlina a to zapomenuté srdce Coeur de Ananas. Rostlina je šílená Adéla a zabírá docela dost prostoru. Plody byly jen u stropu a tvářily se naprosto nenápadně. Už hodně dlouho jsem nezalévala. První šok jsem utpěla při řezu. Něco tak nádherného se jen tak nevidí. Ovšem chuť mě posadila na zadek. Nenacházím ve svých vzpomínkách žádné rajče, které by mě po ochutnání tak vyvedlo z míry. Je to pecka! Bohužel je v plodech jen velmi málo semínek a nemůžu je tedy dát do nabídky. Pošlu je jako dárek těm, kteří patří mezi moje stálé odběratele a každý rok berou vše, co nabízím.

Jsem okouzlená! Příští rok rostlinu vysadím na slunečný záhon na dvoře a velmi se těším, co to s chutí udělá.

2 thoughts on “Coeur de Ananas”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *