24. duben 2024

 

Od rána nepřetržitě prší.

Musím na víkend nachystat k odběru objednané sazenice rajčat, paprik, lilků a okurek. Dostala jsem od kamaráda parádní dárek. Dovezl mi hromadu kontejnerů nejrůznějších velikostí a udělal mi tím obrovskou radost. Svého času jsme spolu pracovali v zahradnické firmě a tam se všechny tyto použité květináče vyhazují do kontejnerů s plasty. Tak tam zajel a zachránil je před recyklací. Kdoví?

Měla jsem v kolečkách namíchaný substrát a tak se mi podařilo úkol alespoň částečně splnit.

Za odměnu si vždy uvařím kafe, sednu si s ním u vyhřátého kotle ve skleníku a kochám se. Především papriky jsou excelentní. Ve skleníku mají teploučko, moje alchymistické lektvary ve formě zálivky jim svědčí a velmi krásně vypadají po pravidelných postřicích prostředkem CANNA CURE. Těch odporných třásněnek jsem se doufám zbavila.

Nádherně vypadají dwarf rajčata v hranatých květináčích. Ta ve skleníku už nejsou, zabrala by si ho pro sebe celý. Momentálně živoří v zimovišti citrusů a stěžují si na nedostatek světla. Tak snad už je bude možné co nejdříve vysvobodit. Výjimku tvoří rostlina Antho Striped, kterou si hodně hýčkám. Loni se mi výsev opakovaně nepovedl. Letos vyklíčila obě vysetá semínka a jednu rostlinu už jsem stihla prodat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *