10. červen 2019

Přijela jsem dnes z ranní směny totálně uvařená, majitel umí šetřit jen na zaměstnancích, takže nám nepouští klimatizaci. Na place neustále září spousta světel a běží patnáct počítačů -pokladen, strop je přímo nad kasama prosklený, takže pracujeme doslova v pekle, ve kterém chybí hlavně kyslík, takže mozek přestává pracovat. I to máslo, které máme zrovna v akci bylo měkké o čokokoládách ani nemluvím.

Rostlinstvo v nádobách na dvoře vypadá schlíple, ale to, co roste na záhonech, má vláhy dostatek a roste skvěle. Taky úroda už začíná být pestřejší, salátu je tolik, že už ho nikdo nechce, radost mám ze špenátu, který brzy nahradí mangold, k dispozici už jsou nějaké papriky, okurky a kedlubny, ty mám letos nějaké mini, ale dali jim zabrat slimáci. Je paráda, že už si můžu dát na chleba vlastní rajče. V hlavní roli jsou ale pořád jahody, kterých je hromada a jsou nádherné a skvěle vychucené. Dnes jsem si udělala radost a koupila krásné skleničky s barevnými víčky, do nich bych chtěla vyrobit nějaký hodně dobrý jahodový džem.

Večer bych chtěla postříkat rajčata, preventivně. Sehnali jsme sušenou syrovátku, tak se pokusím ji dnes použít, moje nedávno zakoupené luxusní bio mléko pořád nechce zkysnout. Okurky vezmu roztokem dehtového mýdla. Všichni škůdci, kteří měli v úmyslu se utábořit ve skleníku, to vzdali, nemají na čem škodit, nechala jsem tam jenom okurky a nějaký meloun. Jen mravenci jsou pořád vytrvalí a je jich letos několikanásobně větší počet ve srovnání s loňskem. Taky musím sestavit kovové oblouky, na nichž mám v plánu vyvázat okurky a melouny, jsou už dlouho v rozpracovaném stavu.

Je v pořádku, že mám k práci dostatek vychlazeného piva, dnes žádné nealko, máme v akci plzeň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *