2. srpen 2021

Vzbudila jsem se o půl deváté a to je za několik posledních let rekord. Ani po flámu nemám ve zvyku takto vyspávat. No ten noční venkovní vzduch dělá mým postcovidovým plícím hodně dobře. Přidala jsem lehce na přikrytí, bo se mírně ochladilo. Kočka už se mnou nespí, nejsem už atrakce.

Jak tak koukám svýma ještě zalepenýma očima na krásně zdravý rajčatový porost, napadají mě různé myšlenky. Tak třeba, jakou odrůdu bych na pěstování zvolila, pokud bych chtěla nějaká rajčata využít výhradně na prodej. Požadované vlastnosti jsou jasné, vysoká produktivita na m2, co nejnižší spotřeba moji energie, atraktivní vzhled plodů, vynikající chuť a odolnost vůči počasí a chorobám. Zcela jednoznačně zvítězily dvě ruské hybridní odrůdy Alfons F1 a Jack Pot F1, které beze zbytku splňují všechny podmínky a to zcela bezkonkurenčně. O malinko větší kvalitu má Alfons. Oba krasavci jsou determinantní, nevyžadují žádné složité konstrukce k uvazování a výnos je skvělý. Daří se jim bez výrazné ztráty na chuti i ve skleníku. Plody jsou koktejlové velikosti a velmi sympatické. Jako barevný doplněk bych k nim přidala žlutého a taky velmi povedeného Kotju F1. Na skleněné misce je nalevo Jack Pot a napravo Alfonse. Ruská firma Partner by mi měla za propagaci jejich odrůd poslat nějaký drobný dárek 🙂

Letos si pohrávám s F2 generacemi a kupříkladu takový Buffalosteak se povedl náramně. Plody jsou krásně symetrické a úrodnost slušná stejně jako u F1.

Jdu ven a v jedné ruce mám kafe a ve druhé mléko pro kočku. Třeba pak bude se mnou zase spát.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *