3. srpen 2021

Na obloze opět ani mráček, bude krásný slunečný den, ale rána už jsou chladnější. Znamená to, že se bude na rostlinách objevovat rosa a to není dobře. Včera jsem objevila na jednom listu příznaky plísně bramborové a to u nás pršelo jen docela krátce. Možná, že je to jen moje paranoia a já se mýlím a ta skvrna byla od něčeho jiného. Nicméně už řeším termín výstavy rajčat a vychází mi jedno jediné datum a to 21. srpen. Další víkend máme v rodině svatbu a 4. září už se moje rajčata nemusí dožít v té nejlepší formě.

Velikou pozornost budí rostlinky rajčat v substrátu “ Otoč a sázej“, které jsem umístila před dům a tedy blízko chodníku. Do každého pytle jsem podle návodu vysadila dvě rostlinky a každou vedu na dva výhony, které mají každý svoji vlastní spirálu umístěnou vně. Je ovšem potřeba veliké trpělivosti při zalévání, otvory jsou malé a voda pomalu vsakuje. Rajčata už jsem dvakrát pohnojila, jednou rybím mixem a podruhé zkvašenými holubinci. Rostliny jsou bohatě obsypány plody a spirály pomalu nestíhají. Je to pro mě parádní reklama. Rajčata jsou díky velmi slunečnému umístění chuťově dokonalá.

Papriky jak skleníkové tak ty venkovní už začaly plodit ve druhé vlně a jsou vitální a velmi krásné. Poskytnu jim příští rok venku větší prostor, mohly by podědit nějaký ten paletový box po rajčatech. Těším se na dozrání prvních cukrových melounů ve skleníku. Velikost už na to mají a pod střechou už se tísní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *