7. červen 2024

 

V loňské sezóně jsem na náš jediný klasický záhon vysazovala přísadu rajčat, která tedy moc nadějně nevypadala. Rostlinky jsem dlouho trápila v truhlících, nedostatečně živila a zalévala jen tehdy, když už rostliny bezvládně ležely na zemi. Jednalo se o kompletní minusinskou řadu. Tito chcípáčci se ale po vysazení dali dohromady, vyrostly nádherné rostliny a úroda byla parádní.

Protože mám možnost vystřídat záhony, tak jsem letos vysazovala rajčata po česneku a tentokrát šlo o výstavní kousky. Hnojila jsem zatím jen dvakrát a to kopřivovou jíchou a pak koktejlem z mikroprvků. Dnes dostanou WEIKI. Porost vypadá skvostně. Nezalévám, občas dokonce sprchne. V noci se mi opět konečně něco málo vody doplnilo do zásobníků.

Jednu řadu rajčat jsem si pojmenovala „retro“. Vysela jsem odrůdy pěstované již dříve a po kterých se mi zastesklo. Takže na záhonku se snaží například Lawa Flow, Pink Siberian Tiger a Mar Azul. Rostliny jsou mohutné, vedené na dva výhony, listy krásně zelené a bez jediné skvrnky. Letos jsem ještě nepoužila žádný preventivní postřik. Nemám čas, mám motýle 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *