4. červen 2024

 

Kolem zahrady, kde trůní těsně u plotu fíkovník s pracovním názvem „Veronika“, už nechodím každý den. Pokud ale jdu kolem, vždy se zastavím a žasnu. Včera jsem doprovázela máti na poštu a snažila jsem se něco vyfotit, ale nepřálo mi sluníčko, svítilo proti. Stromek je obalený brebou a obrovské fíky ve tvaru podlouhlé hrušky jsou fascinující.

Na podzim jsem si ustřihla několik větviček. Něco jsem pro jistotu poslala známé, která se pyšnila faktem, že jí zakoření všechno, a několik řízků jsem si nechala. Bohužel jsem jim neposkytla tu správnou péči a zakořenil jen jeden jediný. Byla to moje veliká chyba a hodně toho lituji. Jenže ani ona přebornice nebyla o moc úspěšnější a ujaly se řízky dva. I tak velmi děkuji a už se na svůj podíl těším 🙂  Budu se o dvě rostlinky starat velmi svědomitě.

Já mám taky krásný fíkovník s bohatou brebou. Dokonce i plody jsou podobné. Dostala jsem ho pod názvem Hardy Chicago, ale prý odrůda neodpovídá. Je mi to celkem fuk. Loni mi zakořenil opět jen jeden řízek, ale rostlina je veliká a díky skvělé genetické výbavě nasadila spoustu plodů. Budu si tyto dvě odrůdy hýčkat.

 

2 thoughts on “4. červen 2024”

  1. Hnojím tak nějak všechno stejně rajčata, citrusy i fíkovníky.
    Včera dostaly velmi hodnotnou dávku kopřivové jíchy, všichni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *