9 červen 2024

 

V noci se naší zahradou přehnala bouřka. Spala jsem ve fóliovníku, protože v podkroví už je takové horko, že se tam nedá ani dýchat. Můj oblíbený psí kotec ještě nemám připravený a z něj by mě zřejmě vyplavilo. Navíc nepršelo zrovna svisle.

Mám ještě nějaké přehlížené sazenice rajčat v květináčích a tak jsem se hrnula je zasadit. No půda byla vlhká snad jen jeden cm a vespod totální sucho. Takže šup pro konev a do jamek nalít spoustu vody. Jen to zasyčelo. Kam se ta spadlá voda poděla? Nebo se mi to jen zdálo ve snu?

Zálivku rozhodně přivítá drobné ovoce, z něhož mám obrovskou radost. Už hodně dlouho sklízíme jahody a jejich chuť je až neskutečně koncentrovaná. Začínají se vybarvovat maliny odrůdy Glen Ample a jsou obrovské. Vypadá to na vysoce nadprůměrnou úrodu a mraznička se opět zaplní. Nádherně vypadají černé plody Black Jewel a těch je taky mnoho. Během několika let se počet rostlin u plotu zněkolikanásobil. Nádoby s dozrávajícími borůvkami jsem musela přesunout do skleníku. Kosí zpravodajská služba už je zaregistrovala.

Mám z té úrody fakt velikou radost a každý plodík si hodně vychutnávám.

2 thoughts on “9 červen 2024”

    1. Odrůdu malin Glen Ample jsem koupila kdysi v zahradnictví Stromky pro potomky v Uherském Ostrohu. Na Black Jewel už si nepamatuji.
      Nabídka semen rajčat ještě není kompletní, ale už si objednat lze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *