15. září 2023

 

Příští rok budu mít výročí. Od vysetí prvního semínka rajčete uplyne 10 let. Přesně si pamatuji odrůdu a jednalo se o Stupické skleníkové. Udělám vše, abych toto výročí oslavila velkolepou výstavou rajčat a plánovat ji začnu už od ledna.

Za toto období už jsem vypěstovala velikou spoustu odrůd, ale to, co předvádí minusinská rajčata, jsem ještě nezažila. Obzvláště mě fascinují dvě odrůdy a jedná se o srdce Minusinsk Elephant Orange a Minusinsk Bulls Heart Yellow.

Rotliny pěstuji na záhonu. Není to u mě moc obvyklé, abych vysadila rajče jen tak do země. Vždy je buď v květináči s velikými drenážními otvory, kterými si do země pustí kořeny, nebo v kyblíku s uříznutým dnem a nebo v nopové ohrádce. Záhon byl po celou dobu pěstování mulčován vysokou vrstvou posečené trávy a rostlinám se to líbilo hodně. Jsou do dneška zdravé, listy mají zelené a co je hlavní, jsou zavalené plody. Já jsem těm srdcím velmi brzy ukončila růst, protože jsem dospěla k mylnému závěru, že to množství nasazených obrovských plodů nemají šanci zvládnout. Prosadily si další výhon a plodí jako pominuté. Srdce jsou to neskutečně nádherná, velice hmotná, na řezu vypadají skvostně a skvěle chutnají. Nepraskají !!!

Jsem okouzlená a nestačím žasnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *