20. říjen 2023

Chovu motýlů se věnuji jen velmi krátce a tak nemám vůbec žádné zkušenosti. Jsem ovšem studijní typ a tak znám další anglické slovíčko. Vím jak se řekne otakárek 🙂

První úspěchy se už dostavily a já jsem na sebe pyšná. S Martináčem pajasanovým jsem začínala od vajíček. Housenky se mi krásně zažraly na bobkovišni a vyrostli z nich udělaní bumbrlíčci. A že těch vetviček bobkovišně padlo fakt hodně. Díky za sousedův živý plot.

Většina housenek už se zakuklila, jen tři jednotlivci se ještě krmí. Kokony jsou nádherně hedvábné. Zvědavost mi ovšem nedala a já jsem jich několik vykuchala, abych zjistila, jak taková pupa (další anglické slovíčko) vlastně vypadá. Kukla je živé stvoření a vůbec se jí nelíbí jakákoli manipulace a okamžitě se po doteku nesouhlasně vrtí. No vždyť jsem jí zbavila ochranného obalu. Já jsem ho jen nastřihla a po zdokumentování jsem pupy vrátila zpět do kokonu.

Každým dnem očekávám vylíhnutí motýla. Ale zřejmě tento akt závisí na vnějších podmínkách a jaké jsou ty optimální zatím netuším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *