19. říjen 2023

 

Hodně se ochladilo a fouká studený vitr. Nic pro mě! Takže v krbu plápolá oheň a já sedím a chystám semínka. Opět se mi vrátilo několik mailů jako „nemožné doručit“. Pokud někdo semínka ještě nedostal a ani žádnou zprávu, pak je nejvhodnější messenger.

Už nevím, co s jablky. Naše jediná jabloň na zahradě si letos udělala osobák a nadělila nám obrovské množství sice menších ale krásných jablíček. Strom nebyl ničím stříkán a plody jsou přesto zdravé. Opět zaperlila hrušeň Dicolor a já jsem z těch luxusních  nádherně vybarvených plodů nadšená.

Z tomelů jsem smutná. Jako jediná stálice udržela plody Nikitskaja Bordovaja. Ani Brilliant Red ani Hana Fuyu to nedokázaly. Spadly už hodně veliké plody, o kterých jsem byla přesvědčená, že to letos dají. Navzdory pečlivé zálivce se to nepodařilo. Už mi pomalinku dochází trpělivost.

Překvapivě to nevzdávají některé odrůdy rajčat a to ty na dvoře. Spoustu plodů drží letošní překvapení Boar’s Tooth, Mint Julep a především ruská perla La Mur. Tato odrůda je totální držák. Plodí jako jedna z prvních a jako poslední končí. Velmi bujná je ještě rostlina Sergeant Pepper Yellow a plody visí i ve výšce 2m. Letošní rajská sezóna nezačala příliš optimisticky, ale nakonec vše proběhlo v naprostém pořádku a především při absenci veškerých chorob.

3 thoughts on “19. říjen 2023”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *