Výstava motýlů

 

Nemám auto. Prodala jsem ho kamarádce z práce. Stálo smutně v garáži, prášilo se na něj, polehávaly na něm kočky a vybila se mu baterka. Nikam nejezdím a pokud ano, zaveze mě manžel. Včera ovšem byla v Kroměříži mezinárodní výstava motýlů. Tož jsme si s kamarádkou a mým bývalým autem udělaly výlet.

A jaké že to bylo? Velkolepé! Byla jsem doslova ohromená. Tolik nádherných motýlů v jedné hale jsem nikdy neviděla. Ovšem návštěvníků byla spousta a u některých stolů se stála dokonce fronta. Byla to moje premiérová motýlí akce a tak jsem sbírala informace.

Člověk si přinese z domu a nebo si zakoupí na místě krabičku. Chodí od jednoho vystavovatele k druhému a vybírá si kousky do sbírky. Ty si koupí a zapíchne do krabice. Všichni nějakou tu sbírku zřejmě mají. Levná záliba to rozhodně není, ale úžasná. Já jsem si nic napichovacího nekoupila. Zajímaly mě exempláře do chovu.

Takže jsem nějakou kačku utratila za housenky a kukly. Tedy za spoustu housenek. Protože jsem člověk komunikativní, tak už máme s kamarádkou pozvání na další akci a tentokrát v Břeclavi. To už si taky já zakoupím u vchodu nějakou větší krabici a budu napichovat. Nepotřebuji žádné veliké tropické krasavce, tedy prozatím. Zaujali mě lišajové. Začínám šetřit do prasátka.

P.S Ceny jsou v eurech.

2 thoughts on “Výstava motýlů”

  1. Musím říct, že mi nějak vůbec nedošlo, že na výstavě motýlů motýlové nepoletují…až vidím fotky. Hmm, tak to já nemusím. Leda by byli napíchlí po té, co umřeli, sami. To asi sotva? Přiznám, že nevím jak to funguje, nikdy jsem se o sbírky motýlů nazajímala, nebo jsem to vlastně ani nechtěla vědět. Listy škumpy jsem viděla dneska ráno vyházené u naší lavky, u Pálenice(u potoka)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *