16. říjen 2023

Dnešní ranní teploty klesly ke 3°C. Je to docela nízko, ale mohlo být hůř. Intezívně svítí sluníčko, které se snaží studený dvůr a zahradu vyhřát.

Rozhodla jsem se, že citrusy uklidím do skleníku. V rohu plném pavučin v naprostém suchu a bez živin přežívá rostlina papriky. Už si ani nepamatuji, o jakou odrůdu se jedná. Za statečnost ji dnes zaliju. Ve skleníku to voní jako v silážní jámě, pracuje hromada trávy, kterou jsem tam nasypala po sečení. Trávu jsem nahrnula i k batátům, jejichž nať už se vine pod stropem. Snažím se být trpělivá a nechat je růst. Loni jsem je sklidila příliš brzy, hlíz byla spousta, ale nedosáhly na tu správnou velikost. Už se mi v hlavě rodí nápad, jak bude příští rok interiér skleníku uspořádán a co je hlavní, budou v něm kamna. Mám k dispozici jeden hodně rezavý a starý kotel, ve kterém jsem kdysi vařila kolagen. Tak projde renovací.

Kdysi se mi do skleníku na jednu stranu podařilo umístit citrusů deset. No a letos budu ráda za čtyři kousky. Nechápu důvod, proč je ta poslední fotka tak tmavá, ale je pořízena na starém mobilu a nahraná do ještě staršího počítače. Už ani nevím, který to byl rok.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *