16. září 2023

 

Rajče je rostlina vytrvalá a ta moje to dokazují právě nyní. Rostliny jsou stále zdravé, bez skvrnitostí a plísně. Spodní listy usychají a moje máti je pečlivě odstraňuje, stejně už nejsou užitečné. Některé odrůdy jsou obzvláště životaschopné a mají stále snahu kvést a plodit. Spousta plodů pořád zdobí Green Icicle, Boar’s Tooth a taky Sgt. Peppers Yellow.

Přesto jsem se rozhodla, že během víkendu už zlikviduji svoji rajčatovou stěnu na dvoře. Rostlinám jsem docela brzy ukončila růst a všechny plody k mojí spokojenosti dozrály. Potenciál ale rajčata měla mnohem větší. Jenže já jsem začala hodně brzy a v tuto chvíli už mě zajímá jiné rostlinstvo.

Z dokonalého zdravotního stavu rajčat jsem nadšená a dokonce mám stále krásné hlavy révy. Ještě nikdy nebyly listy tak dlouho zdravě zelené a na hroznech mi neuhnila ani jediná kulička. Používala jsem totiž zbytky postřiku na rajčata taky na révu a výsledek se dostavil. Vystupňovala jsem imunitu svého rotlinstva vůči chorobám a nepřízni počasí na maximum.

Vše je pěstováno organicky a v bio režimu. Zahrada si zvykla, že si musí se škůdci a chorobami poradit sama. Tedy s mojí pomocí samozřejmě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *