14. září 2023

 

Celou noc pršelo, inteligentně, zahradnicky. A bylo na čase. Uzalévat to množství květináčů na neustále vyžhaveném dvoře je docela fuška. Probleskuje sluníčko, já jsem si uvařila dobrý čaj a do něj vymačkala čerstvě utržený citron. No on vlastně utržený nebyl, upadl, když jsem rostlinu posunula kvůli lepší fotce. Nádherně mi voní ruce.

Sednu si s tím čajem na dvůr a nechám se unášet krásou svých citrusů. K tomu mi „zpívá“ fontána, kterou nastartovalo sluníčko, když začalo svítit na solární panel.

Už jsem psala o tom, že stromečky letos vypadají skvostně a po nočním dešti ožily. Můj již velmi letitý Calamondin se po loňském odpočinku zahalil do množství nových květů a to už má z jara nasazeny desítky plodů. Loni tak přeplozená Limeta verde opět ukazuje spoustu plodů a mojito tedy bude. Hezky se kouká na panašované listy a plody citroníku Limone variegata. Obří plody Limone rosso jsou opět o něco větší a začínají konečně měnit barvu.

Nádherně vypadají všechny citrusy vysazené do volné půdy. Při jejich vykopávání si docela máknu. Příští rok mě čeká hromadné přesazování a já musím vymyslet, jaké květináče svým zlatíčkům pořídím.

2 thoughts on “14. září 2023”

    1. Citrusy zimuji v místnosti, která je součástí bývalé hospodářské budovy. Má dvě veliká okna a je tedy velmi světlá. K dispozici mám krbová kamna.
      Nikdy jsem na citrusech neměla žádného škůdce, jen mi listy na jednom pomerančovníku okusoval lalokonosec, letos dal pokoj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *