Dva rampouchy

 

Tato sezóna byla na naší zahradě mimo jiné ve znamení odrůd icicle. Všechna tato rajčata ve tvaru rampouchů mě nadchla. Vysadila jsem je na svůj VIP vyvýšený záhon na dvoře a vytvořila z nich neproniknutelnou rajčatovou stěnu. Velmi jsem se snažila, aby rostliny měly všechny potřebné prvky a především dostatek vápníku. Je mým obrovským úspěchem, že ani jediný plod netrpěl projevy nedostatku tohoto prvku a nečernaly mu tak špičky.

Candy Sweet Icicle 2 je nádherná odrůda. Rajčátka vypadají velmi atraktivně, tvoří bohaté kompaktní vijany a produkce je neskutečná. Odrůda je vyhlášená svoji skvělou chutí a já to mohu potvrdit. Plody nepraskaly. Rostlina je jako jedna z mála stále bohatě olistěná a má tendenci růst do nekonečna. Vynikající chuť, veliké množství plodů a dokonalé zdraví jsou devízy této nádherné icicle odrůdy.

Chocolate Stripes má plody malinko subtilnější a nemají tak výraznou špičku. Barevně jdou více do červena, vijany jsou bohatší a na rostlině je jich opět mnoho. Troufnu si tvrdit, že tato odrůda je ještě úrodnější než Candy. Rostlina je tenší, křehší a opět velmi vysoká, takový komár. Svoje plody si ale unese, je neustále dokonale zdravá a má snahu stále tvořit nové výhony a kvést. Chuť je skvělá a jde více do sladka. Ideální rajče pro milovníky sladkých rajčat.

Icicle, striped a very tasty jsou tyto dvě nádherné odrůdy a já jsem z nich nadšená. Za semínka posílám dík Dáši do Ostravy.

 

1 thought on “Dva rampouchy”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *