6. červen 2023

 

Při ranním uvazování papriky Violet Spakle mě napadla geniální myšlenka, jak nejlépe pěstovat papriky. Měla jsem dojem, že už to mám vychytaný, ale můj dojem byl mylný. Příští sezónu, dožiju-li, budou moje papriky neprosto bezkonkurenční. Něco málo z mého tehdy ještě nekompletního nápadu už jsem použila při pěstování odrůdy Violet Sparkle a to rostlinky v černém kyblíku. Mám ještě dva exempláře a to jeden ve skleníku a druhý v originálním květináči air-pot. Rozdíly mezi rostlinami s nápadem a bez něj jsou viditelné. Spoustu sazenic jsem prodala a jedna ještě čeká na Renátu, povezu ji do Prahy.

Pokaždé, když otevřu kelímek s bílým jogurtem, tak sliju přebytečnou tekutinu do odpadu. Takové plýtvání! Dnes jsem ji nalila do postřikovače, doplnila vodou a stříkla okurky ve skleníku. Postřikuji je každý den dešťovou vodou, abych odradila svilušky a molice, které mají rády sucho. Zatím jsem úspěšná. Tak dnes dostaly pamlsek (okurky).

Už dávno jsem měla mít na stole okurkový salát, ale vyšel mi až třetí pokus. Předchozí dva dopadly neslavně a už docela veliké a krásné rostliny mi padly. Snad se do třetice dočkám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *