5. červen 2023

Santa Cruz Cada

Štíry tento týden oslní charismatický jedinec. Tak na to se fakt těším 🙂

Prší! Prší inteligentně zahradnicky. Včera jsem vypotřebovala poslední kapku vody ze zásobníku. Vše vypily rostliny v nádobách, které v tom horku a větrnu bylo potřeba zalévat minimálně dvakrát denně. Něco si vzaly skleník a fóliovník. No a já už si taky potřebuji dát nohy na stůl a jen tak koukat z okna.

Včera jsem vysadila na záhon předposlední rostlinku rajčete. Ještě mám k dispozici jednu jamku a rozmýšlím, koho tam dám. Kandidátem je ruský žebrovaný Veselý soused.

Počet odrůd na sušení jsem letos výrazně snížila a vysela jen ověřené druhy s jedním nováčkem. Rostliny se mají k světu, vypadají velmi úrodyschopně a jedná se o rajčata Niagara (Rusko), Vikusja (Rusko), Santa Cruz Cada (Brazílie), Piccadilly (Itálie), Kokó (Itálie) a Montekino (Itálie). Mám v plánu pro veliký úspěch sušit letos především datlová cherry, pokud jich ovšem bude dostatek a já všechna neprodám. Vybrala jsem tento rok samé delikatesy. Chuť plodů Vašeho Blahorodí, Santonia, Celana a Datterina je nepřekonatelná a návyková. Na VIP záhonku si vysloužil místo excelentní La Mur a v jednom z boxů si libují tři kousky Orange Beauty. Toto oranžové rajčátko mě loni uchvátilo vzhledem, vysokou produkcí, naprostou odolností vůči všemu a excelentní chutí.

1 thought on “5. červen 2023”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *