9. květen 2023

Loni se mi podařilo vypěstovat nádhernou kolekci indigo rajčat. Ovoce bylo krásné a rostliny navíc velmi úrodné. Moje prozatímní zkušenosti s pěstováním mě dovedly k názoru, že rajčata s obsahem anthokyanů jsou mnohem odolnější jak vlivům počasí, tak rovněž vůči chorobám. Plody vydrží na rostlinách dlouho bez ztráty kvality.

Dovolím si odvážně tvrdit, že ta letošní sestava je ještě atraktivnější. Už sazenice vypadají skvostně. Tmavě fialové silné stonky a nádherně sytě zelené listy. Na rostlince odrůdy Musk Zebra a taky Chestnut Chocolate můžu oči nechat.

K tomu, aby se plody těchto odrůd krásně vybarvily, potřebují spoustu sluníčka. Mají tedy rezervován VIP záhonek na dvoře a to první řadu. Jenže v nestřeženém okamžiku ten prostor obsadily jahodníky a to odrůda Karmen. Rostlinky vypadají úžasně a bohatě kvetou. Naštěstí se mi nenacpaly do nopových ohrádek, které jsem po sklizni neuklidila.  Takže jsem vyhrabala jamky a nachystala sazenice.

Představa, že mám nohy ve vyhřátých ponožkách od sluníčka a měla bych si je vysléct a strčit nohy do takového chladu, který na mě zavanul ze země, mě vyděsila. Níkdy! Takovému teplotnímu šoku já svoje rajčata vysazená v černých prohřátých květináčích nevystavím. Takže jsem ty jámy nechala vyhřát, nalila do nich zákvas z kopřiv a zeminu slunila celý den na černé fólii. Rajčata jsem nakonec stejně zahrabala i s květináčem. Myslím, že jsem zaslechla poděkování 🙂

2 thoughts on “9. květen 2023”

  1. Nechávám je v květináči. Dno odstraněné není, ale květináče mají veliké drenážní otvory a to stačí. Kořeny si cestu najdou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *