10. květen 2023

 

Slunečné počasí se rajčatům líbí hodně, ale neustále fouká silný studený vítr. Snažím se rostliny, které jsou ještě mobilní umístit ke zdi, ale ani to nepomáhá. Pokud to neustálé nepříjemné cloumání způsobí, že rajčata budou mít silnější stonek, tak mi letos vyrostou sloupy.

Z mého pyramidového trpaslíka se vyklubala odrůda Numbat. Jsem tomu ráda. Tato zelenoplodá kompaktní rostlina mě loni nadchla jak chutí plodů tak produkcí. Z pozdějšího výsevu mi roste jeden exemplář v plachťáku a vypadá nádherně. Budu moci porovnat.

Pořídila jsem si i nějaké micro dwarfy a úžasle pozoruji třeba rajčátko Micro Tina. Má na výšku jen několik centimetrů, ale je velmi vitální a bohatě kvete. Tato odrůda byla speciálně vyvinutá pro Mezinárodní vesmírnou stanici a dorůstá výšky maximálně 12 až 15 cm. Plody prý jsou celkem chutné. Toto rajče nepotřebuje ani terasu či balkon, člověk ho může pěstovat třeba v autě a vzít si rostlinu sebou na dovolenou 🙂 Takové rostlinky nějaký vítr nerozhodí.

1 thought on “10. květen 2023”

  1. Mně se ze sadby letněné venku téměř ulomila Pipočka – zůstala chudák viset na pár kořenech. V životě jsem to ještě neviděl – buď vydrží nebo se kompletně ulomí. Ale tato rostlina jak kdyby neměla hlavní kořen. Každopádně je zachráněna, jen na ní budu vice dohlížet a jsem zvědavý na podzim, jak budou vypadat kořeny po sezóně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *