11. květen 2023

Ten včerejší nechutný celodenní vítr vyčerpal nejen moje rostlinstvo, ale taky mě. Spoutu času jsem musela věnovat uvazování rostlin rajčat a to i těch docela malých. Měla jsem o ně obavy. Taky konstrukce foliovníku vydávala hlasité vrzavé zvuky. Plachta o ploše 6 x 2m se napínala hrozivě, ale vítr si na kvalitním výrobku vylámal zuby a to se snažil hodně.

Začala jsem na záhon za hospodářskou budovou vysazovat svoji “ Minusinskou desítku“. Povrch záhonu je totálně vysušený několikadenním větrem, ale pod povrchem je hodně mokro, nepříjemně mokro a studeno. Takže jsem opět vyhodnotila situaci a rostlinky nejprve přesadila do květináčů s velmi kvalitním substrátem. Květináč jsem do dvou třetin výšky zahrabala do země. Rostlinky jsou ještě docela malé a před větrem je elegantně ochrání prázdné bílé nopové válce.

Kdyby existovala taková nopovka průhledná, hned bych roli koupila. Rostlinkám je uvnitř takových válců velmi komfortně a jako bonus se dají ukrýt před deštěm. Stačí nahoru položit podmisku.

Právě mě napadlo geniální řešení 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *