12. květen 2023

 

Ze svého exotického rostlinstva mám velikou radost.

Citrusy vysazené na skalce září spokojeností. Všechny začaly intenzívně růst a ty, které už na to mají věk, pokvetou. Limonne Rosso stále zvětšuje svoje už tak dinosauří plody a já už netrpělivě čekám, kdy začnou měnit barvu do růžova. Začal nádherně růst, ale na květy je opět skoupý. Dělám mu pomyšlení, rozmazluji ho samými lahůdkami. Rostlina začíná vypadat impozantně.

Asimina nádherně kvete, záplava hnědých zvonečků vypadá kouzelně a moje dvě  víkendové návštěvy se okamžitě rozhodly rostlinu si pořídit. Fíkovník Morena ve skleníku je neodolatelný, fíky se nádherně zvětšují a já ho vzorně opečovávám.

Jsem nadšená z tomelu Hana Fuyu, který poprvé pokvete. Nikitskaja Bordovaja je stálice a květů taky bude spousta. Jen Brilliant Red začal pučet velmi brzy a omrznul, začíná tedy znovu. Nevadí, počkám si, hlavně že žije.

Rovněž všechny tři granátovníky přežily zimu, ale musela jsem je radikálně střihnout, naše nezbedné andulky je po celou dobu zimování okusovaly. Ten nejstarší stromek by snad mohl ukázat nějaký ten kvítek. Tu nejmenší rostlinu jsem vysadila mezi citrusy na záhonek. Začala se v květináči podezřele kymácet a já jsem v zemině objevila spoustu larev zlatohlávka. Kořenů už moc nezbylo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *