Momentky ze dvora

 

Na tom našem dvoře, roste všechno dobře. Napsala bych skvěle, ale to se mi nerýmuje. Dvůr je ze tří stran chráněný a to hlavně od severu. Stojí zde hospodářská budova, ve které mám mimo jiné zimoviště citrusů. Celý den zde svítí slunce. Líbí se tady veškerému rostlinstvu a prostor  bohužel není nafukovací.

Dominantou je nádherná Asimina, která každoročně velmi bohatě plodí. Zásobuje nás a ještě spoustu známých skvělým ovocem. Nikdy nezmrzla.

Období těsně po vynesení ze zimoviště zde tráví citrusy. Začínají tady kvést a dozrávají plody. Moc se těším na dva premiérové plody odrůdy Limone Rosso.

Teplé místo vyhovuje i fíkovníkům a Hardy Chicago ukazuje bohatou brebu. Vůbec se bohužel nemá k životu Trnavský velkoplodý.

Borůvka Aino je v neustálém obležení čmeláků a to je dobře. Takové bohatsví květů jsem ještě na žádné jiné odrůdě nezaznamenala. Tak snad tu záplavu plodů uživíme.

Nadšená jsem z jahodníků. Mám odrůdy s květy tří různých barev a hezky se na ně kouká. Koupila jsem sadbu jahodníku Senga Sengana, ať mám v sortimentu taky nějakou jednouplodící odrůdu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *