Momentky ze skleníku

 

Skleník bude letos papřit paprikám, okurkám a cukrovým melounům. Pokud se povede získat nějaké sazeničky batátů, tak těm taky. Hlíza má hromadu kořínků, ale žádné očko se zatím nebudí. Prozatím se uvnitř roztahuje pekingské zelí, které vyrostlo nečekaně mohutně, tvoří hlávky a zřejmě nevykvete. Listy už uzobávám dlouho a jsou křupavé a lahodné.

Papriky jsou krasavice. Cikánský baron zvětšuje svoje tmavé plody každým dnem. Zdárně mu sekunduje Slovakia. Alenka si hýčká svoje baculatá mimina a na poměrně malé rostlince odrůdy Amber Cup ani nejde spočítat množství květů. Letos nemám na rostlinách mšice. Přestala jsem ve skleníku zimovat a rychlit jahody. Měla jsem sice plody velmi brzy, ale za vysokou cenu. Právě jahodníky jsou totiž zdrojem mšic a hlavně molic.

Podařilo se mi ze semínek vypěstovat čtyři rostlinky Tamarilla. O jednu se vzorně starám a ta má listy obrovské jako lopuchy. Ostatní tři jsou mnohem menší, ale taky hezké. Musím je přesadit a přidat nějakou výživu. Tři rostliny jsou k dispozici, kdyby někdo po této zajímavosti toužil.

O fíkovníku Morena už jsem psala a ponechám ho uvnitř až po dozrání breby.

2 thoughts on “Momentky ze skleníku”

  1. Přeji krásný den. Vy už máte ve skleníku papriky? Já je zatím trápím doma, protože v noci jsou třeba jen dva stupně a to asi papriky nezvládnou, nechci o ně přijít, ale už je mám obrovské, spoustu květů a sem tam malý plod. Nevadí, ještě čtrnáct dnů počkám. Včera na noc jsem dokonce odnesla všechny rajčata domů, protože hlásili nulu a dnes je šoupnu zase zpět na sluníčko 😁. Už je mám krásné, silné a těším se až je vysadím do foliáku, který jsem si pořídila úplně stejný jako máte Vy 😁
    Přeji krásný den 🥰👍

  2. Hezký den, já mám ve skleníku papriky jak v kyblíkách tak vysazené v záhoně a to už docela dlouho. Daří se jím skvěle a pokles teplot k nule zvládají v pohodě.
    Ať se Vm to pěstování daří !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *