Venku je mlha, že by se dala krájet. Nutně už potřebujeme já a moje rostlinstvo nějaký ten sluneční paprsek.
Kuchyní voní čerstvě upečený chleba, který pomalu kynul 12 hodin. Už jsem hodně nedočkavá, až vychládne. Mám hlad. Blíží se osmá ranní. Naposledy jsem jedla včera kolem třetí hodiny odpolední.
Vytáhla jsem z mrazničky sáček se sušenými rajčaty. Vypadají moc krásně a já je naložím do svého špičkového olejového nálevu. Rajčata jsou usušená velmi důkladně a tak je potřeba učinit důležitý krok, aby ve sklenicích byla nádherně vláčná. Je tedy potřeba namíchat roztok octu s vodou v poměru 1:3, přivést k varu a rajčata do něj na chvilku ponořit. Je potřeba vystihnout tu správnou délku koupele, aby nebyla rajčata na sra..ku. V dalším kroku je potřeba je na sítku zbavit většiny octové vody a ještě teplá nacpat do skleniček. Já pak skleničky doplním směsí různých olejů. Zde už záleží na každém, jaké preferuje chutě.
Je to mňamka!
Tak to mohu jenom potvrdit, skutečná pochoutka. Myslel jsem si, že je umím na jedničku, ale na ta tvoje jim ještě trocha schází.