Průšvih

Pocházím z Ostravska a jsem veliký fanoušek Baníku. Moje slovní zásoba tedy obsahuje i velmi drsná slova. Jsem ale slušné a vzdělané děvče, takže tyto nadávky používám jen velmi zřídka. V poslední době je ale chrlím jako kulomet a to docela nahlas.

Díky velikému suchu a tím pádem zoufalému nedostatku vody mi nedozrál kompost. Pro přesazování tedy používám jako základ použitou zeminu z bílých nopových válců, která je velmi kvalitně zpracovaná různými larvami, žížalami a spoustou dalších organismů. Přimíchávám koupený substrát a rašelinu. Obvykle používám značku Compo Sana. Letos jsem ji nesehnala a manžel mi koupil rašelinu z Mountfieldu a substrát značky Mr. Garden. Výsledek je důvodem mých havířských nadávek. Rostlinám naskakují zvláštní puchýře na stoncích a listech. Vzrostlá rajčata bojují srdnatě, ale pro ta menší je přesazení fatální.

Jsem hodně vytočená.

8 thoughts on “Průšvih”

  1. Já zase asi namíchala špatnej substrát.. Možná moc koňskýho hnoja . I když byl rok starej. Rajčata jsou 3 týdny přesazený, a ani se nehnou. A žloutnou jim listy. Tak nevím…

  2. Letos je ten rok nějaký divný. Ještě nikdy mi tolik rostlin na nejrůznější příčiny neuhynulo. Loni jsem nepřišla ani o jedinou sazenici a to dělám vše stejně. Kolik je těch morových ran? Deset!! No máme se na co těšit.

  3. Já těch sazenic měla loni taky snad 100 a chcíply jenom 3, a to asi proto , že jsem je při přesazování nechala s odhalenýma kořenama dlouho v zimě. Zatím mi jich letos chcíplo jen pár, ale nerostou. Loni byly 5* větší.

    1. Jo. Mně sice po přesazení chcíplo jen pár, ale ještě s děložníma lístkama mi jich chcíplo letos plno. A přitom loni to bylo ok.

      Asi jim byla fakt zima…

  4. Taky se vyhýbám substrátům firmy Agro. No zřejmě jsem narazila na špatnou šarži. Letos jsem spokojená se značkou Terrasan, ale tu mají myslím jen v Makru a to mám trochu z ruky.

  5. Koupila jsem letos docela drahý substrát Compo pro výsev a množení, smutnice si libovaly , takovou hostinu ještě nezažily, sežraly skoro celé kořeny paprik …,
    Nikdy více…🙃 snad se vzpamatují, papriky…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *