8. duben 2023

 

Včera byl Velký pátek a na zahradě by se tedy nemělo nic dělat. Nijak mě to neomezuje, nejsem křesťan. Původ křesťanství mám velmi podrobně nastudovaný, jeho myšlenky mi nevadí do doby, než si ho katolická církev přizpůsobila k obrazu svému a stanovila pro mě nepřijatelné dogma.

Stejně bylo velmi nevlídno a venku se nic dělat nedalo. Tak jsem zatopila v oranžérii, namichala spoustu substrátu a dala se do přesazování. Moji snahu uvítaly především rostlinky, které jsem do včil přehlížela nebo jejich přesazení odkládala na až potom. Jeden kelímek se třemi rostlinkami se přeměnil na tři po jedné. Kam já to všechno dám?

Některé odrůdy mají bramborový list a mně se to líbí. Vypadá tak i jedna z mých velmi očekávaných novinek a to Little Lucky Heart. Toto rajčátko je považováno za jedno z nejhezčích vůbec. Plody velikosti pingpongového míčku ve tvaru srdce jsou nádherně dvojbarevné a velmi chutné. Rostlina dokáže plodit až do podzimu.

Semínka mám od svého ukrajinského dodavatele, o kterého mám veliké obavy, protože se vůbec neozývá. Tak snad vše dopadne dobře a bude se moci k pěstování rajčat vrátit.

 

 

1 thought on “8. duben 2023”

  1. Já jsem aktivně v pátek presazoval Dwarf rajčata do hadrovych květináčů a samozřejmě jsem ulomil největší plod. Bylo to na Hahm’s gelbe, už měl i správnou velikost. Další jsou poloviční. A když jsem si postěžoval, tak se mi dostalo ponaučení, že je Velký pátek a dobře mi tak. Tak nevím, za rok to asi zkusím dodržovat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *