26. březen 2023

Každé ráno se budím s prvním zaštěbetáním ptactva. Bývají ti drobní tvorové hodně hlasití a naprosto přesní. Nemusím se ani dívat na hodinky. Nějaká změna času je nezajímá.

Pokud během dne stíhám úkoly, které jsem si ráno zapsala, pak si za odměnu připravím něco dobrého a jdu si sednout do foliovníku. Pokud nestíhám, to je ta častější varianta, udělám totéž.

Sedím a přemýšlím, jak to uvnitř uspořádat, aby mi nevznikla nepřehledná džungle, jako tomu bylo loni. Jenže to mě tlačil čas, já jsem výsadbu uspěchala a něměla jsem to domyšlené. Plachťák je dlouhý šest metrů a tvoří ho čtyři segmenty po 1,5m. Plánuji tři rostliny rajčat na jeden tento díl a celkem tedy 12 na celou délku. Šířka záhonu je jeden metr a já si zde představuji dvě řady a tedy celkem 24 jedinců. Nějaké čtyři kousky se vejdou k zadní stěně a to máme dohromady 52 rajčat. A co středová ulička? Tam je výška konstrukce více než 2,5m a loni mi tady rostly vysoké cherry odrůdy. Jenže pak jsem nebyla schopná projít na druhou stranu.

Jen rajčat s plody ve tvaru srdce jsem neuváženě vysela 24 odrůd a ony všechny vyklíčily. Chci, aby rajčata byla krásná, netrápil je vítr a plody nepraskaly, pokud by bylo hodně vlhko. Umístím je tedy do plachťáku a tím mám jednu stranu kompletně vyřešenou. Jednu řadu maji rezervovanou žebrovaná rajčata a zbývá mi tak už jedna jediná. No bude to těžké rozhodování.

1 thought on “26. březen 2023”

  1. Janí mám to stejné .Vždy si naplániji a ono je to pak jinak .Letos fakt musím udělat bezva plán .Jinak se v tom totál ztratím .S místem budu bojovat hodně .Už i přemýšlím že náká rajčata dám za zahradu .Ale aby je někdo neukradl .No bude to drámo .Tak at se nám daří .Vy jste mě hodně pohltila s pěstováním .A děkuji za to .Ted už jen musím vše udělat pro aby se to vydařilo Zdravím, Radka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *