Gypsy Baron

 

Kdysi ve středověku jsem pěstovala fialové papriky Amaryl. Marně hledám v archivu fotky. Byla jsem tenkrát naprostý laik a papriky vyrostly nádherné a plodů byla spousta. Loni už jsem se považovala za odborníka a odrůda s fialovými plody Gypsy Baron se mi vůbec nepovedla. Ovšem za neúspěchem hledej invazi mšic a moji neochotu použít v boji s touto havětí tvrdou chemii.

5. prosince 2022 jsem vysela poslední dvě semínka tohoto tmavého šlechtice a obě vyklíčila. Mám dvě nádherné rostliny, starám se o ně vzorně, už dlouho bydlí ve skleníku a v naprosté pohodě si poradily i s hodně nízkými nočními teplotami. Nadávají totiž v cizím jazyce, takže jim , možná naštěstí, nerozumím. Dnes jedna z rostlin vykvetla a kvítek je nádherně lemovaný právě fialovou barvou. Na rostlině je jasně vidět, že jsem odstranila korunní kvítek a pak ještě jeden v každém rozvětvení. Papriky nádherně zesílily a ušetřenou energii vložily do násady květů.

Vysazené jsou v 10l kyblíku bez dna. Kyblík stojí v podmisce a já si tak ponechávám možnost postavit nádobu na záhon, dát rostlinám šanci zakořenit a dopěstovat papriky venku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *