16. prosinec 2022

Namíchala jsem trochu substrátu a dala se do přesazování mrňavých sazeniček rajčat. V těch skořápkách bylo jen malé množství zeminy a ta velmi rychle vysychala. Vyhrabala jsem dokonalé bílé hranaté květináčky. Kdysi jsme je používali ve skladu jako nožky u paletových regálů. Teď se mi hodí, protože se snažím používat vše v bílé barvě, která dobře odráží světlo. Z téhož důvodu jsem i na stojánek pro zářivku použila polystyren. Taky ten sníh za oknem mi hraje do karet.

Spoustu sněhu jsem opět nanosila do skleníku a nějaký jsem rozpustila a vodu mírně ohřála. Zjistila jsem, že mi v zimovišti vadnou citrusy a nutně potřebují zalít. Přemýšlela jsem o tom, že bych jim mohla malinko zatopit. Nemůžu najít ani jeden funkční teploměr, takže o teplotě nemám přehled, ale zimu tam mají slušnou. Taky by se mi na těch kamnech ten sníh mnohem rychleji rozpouštěl. Mám na to vyhrazený starý zavařovací hrnec.

Celou noc mi něco bubnovalo na střešní okno a já jsem se těšila na další sníh. Ono je ale nad nulou a byly to kapky deště.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *