Medovníková neroláda

Dostala jsem spoustu domácího medu a tak jsem se pokusila vyrobit medovníkovou roládu. Recept je velmi jednoduchý: 150g medu, 40g cukru a 50g másla rozpustíme v kastrolu na mírném ohni a přidáme půl lžičky sody a 70g smetany. Já jsem měla v lednici krémovou na omáčky. Přivedeme k varu a asi jednu až dvě minuty povaříme. Směs krásně pění. Přendáme do misky a necháme vychladit. Přimícháme jedno vajíčko a 150g mouky, já jsem použila celozrnou hladkou špaldovou.

Na dva plechy vyložené papírem rozprostřeme tenkou vrstvu těsta a pečeme 10 minut při 180 C. No a já jsem měla zřejmě menší plech, vyšší vrstvu těsta, pekla jsem malinko déle, nebo to dělá ta špaldová mouka, těsto bylo hustší a pláty mi po upečení ztvrdly více, než by bylo vhodné. Při motání rolády by se jisto jistě polámaly. Tak jsem každý z nich rozkrojila na polovinu, potřela krémem, položila na sebe a posypala drtí z odkrojených okrajů upečených plátů.

Na krém jsem vyšlehala jednu šlehačku se dvěma lžícemi karamelového salka. Plechovku už mám otevřenou dlouho a bylo potřeba mléko spotřebovat. Přidala jsem vaničku sýru Philadelphia a mírně osolila. Dosáhla jsem tak chuti slaného karamelu, kterou zbožňuji. Krém je skvostný a já jsem s velikou chutí vylízala misku do dokonalé čistoty.

Roláda to sice není, ale zákusek ke kávě famózní.

2 thoughts on “Medovníková neroláda”

  1. To si člověk říká: nežer furt to sladké :-(( Pak vleze do Pekárny a koupí si větrník, následně ho tady baba bombarduje dobrotama. Až mi najdou cukrovku, je to na tebe! 😉

  2. No já spíše potřebuji zavápnit zrcadla. V poslední době mám dojem, že zobrazují nějak moc do šířky, patrně nějaký optický klam 🙂
    V osobní váze už mám hodně dlouho vybité baterie a vůbec mi to nevadí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *