17. listopad 2022

Během moji krátké nepřítomnosti se všechna tři moje plynová kamna ocitla ve sběrném dvoře. Prý jsou to staré, výbušné a tedy lidem i nemovitostem nebezpečné předměty.

Já ale nutně nějaké pohotovostní topidlo potřebuji. Vysazuji rostliny do skleníku velmi brzy na jaře a tak hrozí, že se vyskytnou nepřejíci noční mrazy a je vhodné malinko přitopit. Tak jsem si pořídila teplomet, který se dá připevnit k velké plynové bombě. Neobvykle teplý podzim už má taky skončit a teploty půjdou dolů. Můžu tedy svoje nové zařízení vyzkoušet a odložit tak stěhování citrusů do zimoviště, kde je ve srovnání se skleníkem mnohem méně světla. Taky tam momentálně poletují dvě andulky a rostliny tak budou v ohrožení. Ptáčci nejraději sedávají na tom největším granátovníku a ozobávají mu z větviček kůru.

Zároveň jsem se rozhodla modernizovat jezírko u hmyzího hotelu a tak jsem si koupila malé solární čerpadlo. Mám v plánu vyrobit malý vodopádek, aby se voda pohybovala a provzdušňovala. Mám z nových hraček velikou radost a těším se na jaro.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *