Lavaš

V Kauflandu jsem ukořistila tradiční arménský chleba Lavaš a to za kouzelných 6,90 korun. Okamžitě jsem dva kousky koupila a dnes mě mrzí, že jsem jich nevzala více.

Provedla jsem inventuru vhodných surovin v naší neustále prázdné lednici a objevila jsem mléko, plechovku karamelového Salka, tuk Zlatá Haná a ve skříni kukuřičný škrob. Tak jsem z mléka, škrobu a jediného přítomného vajíčka uvařila hustý krém a zašlehala do něj salko. Tuk jsem vyšlehala do pěny a postupně smíchala s vychládlou pudinkovou hmotou. Kupodivu se mi krém nesrazil.

Lavaš jsem nakrájela na obdélniky, položila na mřížku a lehce zapekla v troubě do křupava. Na pláty jsem postupně vrstvila krém. Upečené křupavé odkrojky jsem v robotu podrtila s trochou kakaa a nasypala na korpus. Ten jsem malinko zatížila a uložila na noc do lednice. Příště do směsi přidám ořechy.

Výsledkem mého experimentu je parádní zákusek ke kávě. Je tedy hodně sladký a to jsem nepoužila žádný cukr, ale to Salko je pecka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *