20. říjen 2022

Snažila jsem se vyčistit prostor kolem hmyzího hotelu. Domek sídlí pod vysokou jedlí, která zadrží většinu srážek, kterých je u nás poskrovnu. Abych tu betonovou plochu mohla nějak zpracovat, musela jsem ji nejprve důkladně zalít. Kdysi jsem se pokusila zachránit uschlou a snad i malinko namrzlou chryzantému ze skládky u hřbitova. Už jsem na to samozřejmě dávno zapomněla a ona se rozhodla letos vyrůst a udělala mi tím velikou radost. Hezky jim to ladí s bílými růžičkami.

V Kauflandu jsem ve výprodeji za dvacku koupila mix frézií a sedm krásných cibulek už je v zemi.

Loni jsem si na podzim vymyslela, že chci astry. Žádné jsem nesehnala a bylo mi doporučeno, ať si je vyseji sama. Koupila jsem semínka, vysela a vyrostly mi nádherné plnokvěté růžové kytky. Spolu s vínově červenými třapatkami, modrým brutnákem a zářivě žlutými miniaturními slunečnicemi vytvořily nádherné zátiší.  Jenže já vysévám vše asi moc brzy a astry už mi odkvetly. Loni vysazené vřesy mi uschly.

Obsazenost hotelových pokojů je velmi slušná a já jsem včelkám i čmelákům slíbila rekonstrukci minijezírka. Vyhodím fólii a koupím nějaký plastový výlisek. Během léta jsem zaznamenala, že hmyzáci vodu skutečně potřebují a do jezírka chodí pít i ptactvo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *