7. říjen 2022

Snažím se postupně likvidovat odplozené rostliny rajčat. Některá rajčata jsem vysévala velmi brzy, ona tedy začala časně plodit a dozrávat, takže na cestu na kompost už mají nárok. Možná pro porovnání vyzkouším výsev několika stejných odrůd ve dvou termínech a uvidím tak, zda ty později vyseté vydrží déle plodit.

Pozornost si rozhodně zaslouží cherry odrůdy s pevnější slupkou, která mně osobně vůbec nevadí, pokud neruší a nezůstává mi v puse. Líbí se mi , když rajče při kousnutí krásně křupne. Blátivá rajčata s tenkou slupkou už jsem vyřadila ze sortimentu. Pevnější plody mnohem déle vydrží na rostlině, dosáhnou tak na výraznější chuť, dají se po utržení déle skladovat bez ztráty kvality a snášejí bez poškození transport.  Na vijanech je možné nechat dozrát všechny plody a to vypadá velmi esteticky.

Musím tedy vyzdvihnout odrůdy Tomarindo Multicolor, Tiger Zebra, Blush a taky Koťju růžového. Rostliny už vypadají tragicky, původní listy už jsou všechny suché, ale plody vypadají pořád docela uspokojivě a ani po rekordně deštivém září nepraskají. Chuť je koncentovaná ,nerozmočená, vynikající a já si každé rajče vychutnám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *