Business

Každým rokem na jaře prodám nějakou tu přísadu rajčat. Pěstitelé jsou velmi spokojení, pravidelně se vracejí, rostlinek chtějí více a doporučí je příbuzným a známým. Původně šlo jen o moje přebytky, kdy ze tří vysetých semínek vyrostly tři rostlinky a já si nechala jen jednu. Vzhledem k nedostatku místa však už musím vysévat na objednávku a každý by měl přesně specifikovat, jaká rajčata vlastně chce. Kupříkladu jsem chystala šest odrůd na sušení, šest masitých bifteků, pro manžela kulatou klasiku, dvě cherry a vše striktně v červené barvě. Pořízení foliovníku mi umožní množství přísad výrazně navýšit, ale je s tím spousta práce.

Vypěstovaná rajčata ovšem neprodávám. Většinu rozdám a nebo za něco vyměním, za česnek, vajíčka nebo kadeřnické služby pro sebe a máti. Letos mi udělaly radost tři pasty značky Lacalut od paní z lékárny.

Zájem o moje nádherná dokonale vychucená bio rajčata roste a to hlavně u maminek, které pro svoje děti nechtějí nechutné chemické koule z marketu. Takže jsem přijala rozhodnutí, že příští sezónu věnuji mnohem větší prostor pěstování rajčat za účelem jejich prodeje. Vybírám odrůdy, které skvěle vypadají, dokonale chutnají a jsou vysoce produktivní. Vrátím se k odrůdám, které moje požadavky splňují. Ideální jsou Milka’s Red Bulgarian, Malinová Idea a letošní objev Benevento.

Pestrou kolekci vytvořím z odrůd cherry a vybrala jsem chuťové skvělé velmi úrodné jedince, kteří mají pevnou ale při konzumaci nerušící slupku. Šanci se předvést dostanou červené Celano, Datterino a Valdo, růžové Malinová Fontána a Koťja růžový, žluté Sweet Boy a Blush, oranžové La Mur a Orange Beauty a tmavé Tomarindo Multicolor.  Pro zpestření možná přidám Lucky Tiger a nějakou zelenou novinku.  Z rostlin se pokusím vyždímat maximum a tak jim musím připravit ideální podmínky.

Nechodím do práce, jsem věčně sama doma jen s kočkama a andulkama a tak nutně potřebuji občas mezi lidi. Takže si občas zajedu pokecat na tržnici a třeba si někdo moje rajčata koupí. Už se na novou výzvu hodně těším.

3 thoughts on “Business”

  1. Děkuji za povzbuzení! Jdu do toho s odhodláním a prodávat já umím, mám na to buňky 🙂 No a ukecaná jsem hodně, lidi o kvalitě svých produktů hravě přesvědčím.

    1. Mě jste ani přesvědčovt nemusela, výsledky Vaší práce mluví za vše. Už mám připravenou výsevní tabulku, jen se mi tam všechny objednané nevejdou :(. Ať se Vám daří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *