Vypátrat původ této odrůdy není vůbec jednoduché a názory se různí. Lottringu jsem pěstovala loni ve skleníku a vypotila jen jeden jediný plod, ovšem zelenou hmotou bych vykrmila kozu. Letos jsem ji šoupla do foliovníku a nad množstvím obrovských plodů jsem žasla. Rostlina je ještě nyní koncem září svěží, vysokánská, nádherně zelená a plody visí až na samém vrcholu.
Rajčata jsou to nádherná, sytě červená a bohatě žebrovaná. Chutnají slušně, ale musí se nechat důkladně vyzrát. Doporučuje se vyrobit z nich omáčku nebo kečup, které mají hezkou barvu. Já taková rajčata rozkrojím, vydlabu dužinu, naplním něčím dobrým a zapeču.
Na rostlinu obsypanou nádhernými červenými harmonikami je úchvatný pohled a odrůda zůstane v mé sbírce i následující sezónu.