Hrušeň dikolor

Z hrušek odrůdy Dicolor jsem totálně nadšená. Dávám přednost hruškám červeným a právě tato je moc krásná a září do daleka.  Je odolná vůči nízkým teplotám a hlavně strupovitosti, takže plody jsou bez jediného kazu. Dužina je krásně bílá, máslovitá a příjemně šťavnatá. Hrušky jsou zralé ke konzumu v listopadu a začátkem prosince a skladovat se dají až do února. Jenže mně chutnají už nyní a obávám se, že skladovat nebude co.

 

1 thought on “Hrušeň dikolor”

  1. Tyhle hrušky vám opravdu závidím. Mám tu hrušeň už 10 let a víc jak 10 hrušek jsem z ní nesklidil. Už jsem k ní prirouboval máslovky a píšťalky, ale stejně bych nejradši ty dicolory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *