19. srpen 2022

Loni jsem na podzim vyrazila do zahradnictví, abych si koupila nějaké rostlinky ke hmyzímu hotelu. Vymyslela jsem si vřes a astry. Krásné vřesy a za babku jsem koupila náhodou v Lidlu a měli i nějaké astry, ale ty se mi nelíbily. Chyba! Nikde jinde už jsem je nesehnala. Lidi si prý astry předpěstovávají doma sami a tudíž o ně není v zahradnictví zájem. Tak jsem si tedy zakoupila semínka a vysela. No a mám nádherné růžově kvetoucí rostlinky a koupit si je tedy zájem vážně nemám. Jen mám dojem, že kvetou nějak zbytečně brzy. Ovšem hmyz je názoru jiného a tato jediná svěží oáza na naší zahradě láká hlavně motýly. Díky vodě, kterou sbírám v kuchyni, rostlinky ještě neuschnuly.

Radost mi dělá toskánská opuncie, která už vytlačila tři nové články a vodu téměř nepotřebuje. Po takových rostlinách se budu muset do budoucna poohlédnout.

Zalévat se alespoň malinko snažím růžově kvetoucí jahodník Just add Cream. Jahůdky mi na jaře moc chutnaly a tak jsem se snažila zakořenit dva šlahouny a povedla se jen jedna z rostlinek. Musím koupit nějaký vhodný substrát a jahodníky přesadit.

V noci dost foukalo a já jsem doufala, že vítr donese nějakou přeháňku. Opět marně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *