16. červen 2022

Tak jsem na skleník hodila stínící tkaninu. Zatím jen na jednu třetinu, ale okurkám a melounům už horkem uvadaly listy. Moje skleníková dýně má obrovské lopuchy a to je doklad o tom, že zemina je velmi výživná. Rostlina už tvoří plody a pokud budu schopná je opylovat, nastane problém s uvázáním. Nějaké zajímavé nápady už mám.

Rostlinky okurek Pony jsou krásné a bez jediného škůdce či příznaků chorob . Zatím!  Plody jsou vynikající a násada obrovská. Snažím se je každý večer rosit a líbí se jim to velice. Občas přidám do postřiku březové dehtové mýdlo jako prevenci proti chorobám a škůdcům taky zrovna nevoní.

Batáty už ukončily nezbytné práce pod zemí a začaly růst do výšky. Krásně se pnou po nabídnutém provázku. Na mateřské hlíze je ještě spousta výhonků a musím vymyslet, jak s nimi naložím. Asi hlízu ufiknu a zasadím někam na záhon k plotu.

Velikou radost mi udělala kurkuma. Tři ze čtyř zasazených hlíz se konečně po dlouhé době probudily. Nevím jestli není pozdě. Na vytvoření květu schopné rostliny už moc času nezbývá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *