Toskánsko – kemp

Někdy v zimě mě manžel pozval do Toskánska a vyzval, abych si sama vybrala vhodný termín. Zvolila jsem konec května, protože jsem předpokládala, že všechny objednané sazenice rajčat už budou u svých nových majitelů a ty moje zasazené na finálních místech. No něco málo zůstalo v květináčkách, ale nebyla to žádná katastrofa. Odjížděla jsem ovšem fyzicky na absolutním dně.

Bylo mi sděleno, že nepůje o žádnou honbu za historickými památkami, ale o pobyt odpočinkový, relaxační a tedy přímo lázeňský. Vybrali jsme tedy oblast Maremma s nejhezčími plážemi v Toskánsku. Ubytovali jsme se v chatce v kempu, který byl mistrně vmezeřen do vzrostlého lesa a já měla pocit, že bydlím v arboretu. S prostředím jsem dokonale splynula i díky mému momentálnímu outfitu ala „Nulová uhlíková stopa“. Moje vytahané námořnické tričko koupené kdysi v sekáči, hodně vyšisovaná riflová vesta vzniklá ustřihnutím rukávů z bundy, džínové kraťasy, které mám v pase nabrané jako sukýnku, páč jsem od jejich pořízení výrazně zhubla a už hodně sešlapané žabky značky HIS nikoho nepobuřovaly. Plavky mám ovšem luxusní. Všechny staré kousky už k mé veliké lítosti nešly použít díky ztyřelým gumičkám.

Originálně propojené bazény byly zasazené do, pro mě, botanické zahrady. Tak jsem se mohla u svého dopoledního cappucina u baru nad vodou kochat nádhernými cypřiši, různými barvami kvetoucími oleandry, olivovníky, fíkovníky, palmami, granátovými jablky a citrusy pěstovanými v obrovských terakotových květináčích. Kousek žlutě kvetoucích opuncií jsem si dovezla domů.

Budu intenzívně pracovat na tom, abych takový alespoň malinký výhled měla doma taky.

6 thoughts on “Toskánsko – kemp”

  1. Na mě tato část světa působí příliš vyprahle(no..měla bych si zvykat 🙁 ) ale jinak to nemá chybu, moc hezké místo! Parádní výběr! 🙂

  2. Ahoj, moc příjemné prostředí . Kdyby byla dámská jízda příští rok, tak se hlásím:) Ale mám také ty ztyřelé celé plavky…
    Můj muž říká- ať jede moje žena kam chce a s kým chce, hlavně, že nemusím jet s ní! 🙂
    Je pravda, že ve své práci se narajzoval po světě fakt hodně, nejraději je už doma, ale jinak v poho. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *