29. květen 2022

Těm, komu alespoň malinko chybělo moje denní ranní tlachání, oznamuji, že jsem zpět. Mám hlavu přecpanou spoustou zážitků, dojmů a informací a nyní je budu na těchto stránkách pomaličku vypouštět.

Ze zahrady se za těch pouhých 9 dní stal tropický prales. Požádala jsem svoje přátele, aby nám krmili kočky a zalévali rostlinstvo. Kočky jsou totálně zmlsané a při neděli vyžadují zbytky kachny a to včetně nádivky. Taky už stačily prohledat auto, zda jsme jim něco nedovezli.

Zálivka byla velmi intenzivní a tak rajčata vyrostla asi o metr a soutěžila, zřejmě z nudy, které z nich vytvoří více zálistků. Takže mě čeká zálistková neděle. Rostliny ve foliovníku díky dostatku vody a tepla vyrostly tak hekticky, že si pro jistotu lehly na zem. Já jsem je totiž neuvázala k oporám. Netušila jsem, jak se utrhnou z řetězu. Rostliny v bílých nopech jsem si nepopsala, páč jsem je všechny osobně znala, ale momentálně si dokážu vzpomenout jen na dvě odrůdy a to Garnet a Koťju růžového. Snad se mi časem v hlavě neurony spojí tak, že si vzpomenu i na zbytek.

Radost mám ze spousty plodů a Balkan Tiger mě přivítal krásnými zralými rajčátky a já se už těším, že si jimi vyzdobím nedělní oběd.

Tak a včil všichni zpět k asketismu, já, kočky i rajčata.

 

5 thoughts on “29. květen 2022”

  1. Ber to jako varování, ať si nestěžuješ, že nikdo nepíp 😉 U nás do rána +1st a tuto noc má být hůř. Ty to zřejmě přežiješ(tvé rostlinstvo) mě asi trefí 🙁
    Nevěděla jsem, na jak dlouho jsi v tahu čuměla jsem sem každý den a…nic 🙁 Flákačko! 😉

  2. Já to chápu – kdybych měla na starost něčí mazlíčky (ať už zvířecí nebo rostlinné), taky bych dělala první poslední pro to, aby neměli sebemenší důvod si stěžovat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *