4. květen 2022

Já miluji magnólie. Jednu zahradu, kterou míjím pokaždé, když jdu do obchodu nebo na poštu, zdobí nádherný obrovský strom a když ten brzy na jaře rozkvete, dokázala bych obdivně stát u plotu celé hodiny. Tak jsem si kdysi taky malinký keřík pořídila a nedočkavě vyhlížela každým rokem květy a dočkala jsem se letos. Možná jsem ho měla zasadit na místo, kde svítí sluníčko celý den, ale u hmyzího hotelu to šácholanu sluší nejvíce.

Do hmyzího domku jsem loni přidala spoustu pokojů. Pokácela jsem bez, který by mi překážel při stavbě fóliovníku, nařezala kmínek a větve na patřičně dlouhé kusy a vydlabala vnitřek. Tento způsob ubytování je u včel nejvíce oblíben a některé otvory už jsou zalepené voskem.

Bohužel mi zmizela voda z minijezírka a tak budu muset vyměnit zřejmě proděravělou fólii. Hmyzáci si zvykli, že mají vždy k dispozici vodu na osvěžení a líbí se to i ptactvu.

1 thought on “4. květen 2022”

  1. Tak to bys stála u plotu předzahrádky mojí maminky asi celý den 🙂 , jsou tam 4 velké magnolie různých barev. A jedna malá, která za 5 let, co tam máma bydlí, nerozkvetla. Jsem strašně zvědavá, co to bude za princeznu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *