3. květen 2022

Kdepak mám ten slibovaný déšť? S nadějí jsem vynechala včerejší večerní zalévání. Marné ovšem bylo moje očekávání.

Jsem však alespoň trochu spokojená. Navzdory obrovskému suchu vyrostla nějaká tráva a včera byla posečena. Mám tedy spoustu materiálu na mulčování. Spoustu proto, že nemám venku vysazená rajčata, jinak by mi to množství nestačilo ani náhodou.

Většina trávy skončila ve skleníku u paprik. Měla jsem být ovšem trpělivější, materiál nasypat na hromadu a vyčkat, až se uvnitř zvedne teplota tráva se zapaří. Kupku trávy jsem vytvořila a na senáž si počkám, ale spoustu zeleného už jsem mezi rostliny nasypala.

Papriky se prohýbají pod úrodou a hlavně odrůda Ramiro nasadila těch plodů neskutečné množství. Jasně je tady vidět, že ta moje alchymie je velmi účinná a vůbec není potřeba kupovat nějaká průmyslově vyrobená hnojiva. Rostliny jsou krásně tmavě zelené, aniž bych použila do zálivky dusík. Kořeny si došly pro tento důležitý prvek do hloubky, kde jsou rozložené holubince. Významný podíl na tom, že se rostliny cítí komfortně, má podzemní vytápění. Už jsem ho ale odpojila, zem je vyhřátá dostatečně.

Dozvěděla jsem se o pozitivním účinku lidské moči na rostliny a tak zřejmě začnu čůrat do kyblíku, jsem pro každou srandu. Navíc moje strava je velmi zdravá, takže vlastně produkuji bio moč 🙂 🙂

3 thoughts on “3. květen 2022”

  1. Dobrý den,
    Vaše stránky už nějaký měsíc sleduji, děkuji za všechny rady a inspirace.
    O hnojení močí jsem se začala zajímat, když dcerka začala chodit na nočník. Nakonec jsem vypátrala, že moč se zředí 1:20 a zalévá se ke kořenům. Zkoušela jsem to na růže, pivoňky, rajčata i jahodníky a vše se tváří spokojeně :-). Přebytky (přeci jen je toho docela dost 😉 dávám na kompost.
    Jen je prý třeba pohlídat, aby člověk neholdoval příliš slaným jídlům, půda se pak zasoluje (u dcerky neřeším, slaného jí jen maličko).
    Přeji krásné jarní dny.

  2. Katko zdravím!
    No já se živím velice zdravě a solím jen malinko a to himalájskou solí. Každý den piju spoustu bylinkového čaje a to momentálně směs pampeliška, meduňka a kopřiva. Maso skoro nekonzumuji, takže jdu do toho 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *