2. květen 2022

 

O víkendu jsem si mákla a organismus si řekl o dvanáct hodin spánku. Dnes se pokusím svými výsledky jen kochat. Je potřeba jen přesadit nějaká rajčata.

Téměř celou neděli jsem se věnovala svojí nové oranžérii a začíná se mi ten nápad moc líbit. Dokonce jsem si troufla dva stromečky zasadit přímo do země. Na záhonku zbyly po uhynulých borůvkách dva zakopané plastové pytle s rašelinou a tak jsem ty jámy využila. Na podzim vytáhnu pytlíky i s citrusy ze země a šoupnu do květináče. Prostě pokus.

Dnes ale musím nachystat první zakázku sazenic rajčat k odběru. Paní měla toto přání – šest odrůd na sušení, šest odrůd masitých, šest odrůd „normálních“ a dvě cherry rajčata. Vše musí být pouze v červené barvě. Protože normální rajčata nepěstuji, tak je pro tuto příležitost musím speciálně vysévat. Každý rok sestavu malinko měním a tak jsem k oblíbeným stálicím Galant a Uragan přidala polský Krakus a vrátila jsem se k Bejbinu. Je to sice koktejlovka, ale skvělá.

Sazenice nemám letos nijak veliké a zcela výjimečně rostou v jogurtových kelímkách. Jsou silné, zdravé a mají náznak prvního vijanu. Do doby finálního vysazení na záhon po zmrzlých ještě výrazně poskočí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *