8. duben 2022

Tak jsem definitivně vystěhovala citrusy na dvůr a na zahradu. Už všude zabíraly potřebné místo a hlavně těm ze skleníku se moc nechtělo. Je to asi nejpozdější přemístění ven, co si pamatuji. Moje rostliny bývají venku už hodně brzy a občas některá důkladně omrzne. Právě krásně panašovaný Citrus limon Variegata už tím prošel dvakrát. Pokaždé zbyl z rostliny jen skromný pahýl a já jsem vůbe nedoufala, že se vzpamatuje. To druhé zmrznutí mě hodně mrzelo. Rostlinka si ponechala nějaké citrónky z loňska a já věřím, že krásně zakvete a přidá další. Tísní se v malém květináči a je na řadě pro přesazení.

Mám v plánu letos citrusy radikálně říznout. Některé rostliny už mají velmi košaté koruny a mně už se to nelíbí. První jsem šmikla mandarinku Honey a moc z ní nezůstalo. Dnes je na řadě můj největší citrus a to pomerančovník Tarocco. Už neprojde dveřma, tak se akce bude konat v zimovišti, potom už dveřma projde v pohodě.

Moje krásné a vděčné citrusy by si zasloužily nějaké reprezentativní ubytování, nebo alespoň stálé slunečné místo na zahradě. Stále něčemu překážejí a momentálně bydlí v rajčatových paletových boxech. Brzy je vyženou rajčata.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *