9. duben 2022

Už nějakou dobu kvetou stáleplodící jahodníky ve skleníku. Včera už jsem je vynesla ven. Jsou to jen trosky mého snad předloňského pokusu pěstovat tyto jahody v nádobách. Vysadila jsem je do hezkých malých černých kyblíčků a moc jim to v nich slušelo. Ovšem umístění na žebříku na našem věčně vyprahlém dvoře nebylo šťastné. Nestíhala jsem rostlinky uzalévat a přestalo mě to bavit. Téměř všechny uschly. Jen několik kyblíků jsem uklidila mimo dohled pod velikou borovici u kompostu a ony se vzpamatovaly.

Tato kvetoucí rostlinka je odrůda San Andreas, jejíž plody mi hodně chutnaly a dozrávaly až do pozdního podzimu. Pokusím se o nějaké namnožení.

Do experimentu jdu letos znovu a rozhodně se budu snažit tentokrát nasekat co nejméně chyb a uspět. Už jsem si objednala frigo sadbu několika velmi zajímavých odrůd. Rovněž musím velmi obezřetně volit substrát, protože můj kompost se díky zásadité reakci jahodám vůbec nelíbí. Místo malých černých a rychle vysychajících kyblíků asi zvolím nějaké světlé truhlíky a nejlépe nějaké samozavlažovací. Tato varianta ale zní docela nákladně a tak se kouknu, kolik mám na skladě bílé nopovky, to by bylo elegantní řešení.

Anebo si vyrobím nějaké dřevěné truhlíky z palet, vždyť jsem si koupila hezkou pilku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *