25. duben 2022

Moje zahradnické lopotění začíná pozvolna přinášet výsledky. Mám moc hezké kedlubny, které rostou ve skleníku a to na takovém místě, aby na ně při otevření dveří svítilo sluníčko. Vegetují na okraji záhonku s paprikami a nijak si navzájem nepřekážejí. Ještě jsem mezi ně vmezeřila salát Little gem. Taky to vypadá, že letos vypěstuji svoji první brokolici v životě. Tato plodina je mi velmi sympatická svojí odolností vůči nízkým teplotám. Zvládla i -5°C, i když měla listy zmrzlé na plech a já jsem jí moc šancí nedávala. Je to holka otužilá. V truhlíku už čekají na vysazení další malé sazeničky. Ovšem žádný záhon není nachystán a já už další ruce nemám.

Hezky se mi hlávkuje zelí a taky kapusta, o jejíž likvidaci se zarputile snaží slimáci a dřepčíci. Moc pěknou přísadu růžičkové kapusty nemám kam vysadit. Budu muset zapojit do akce všechny původně rajčatové paletové boxy, v každém nechat jen čtyři místa pro rajčata a zbytek zaplnit sezónní zeleninou. Už jsem tak začala umísťovat velmi povedený římský salát. Na mojí výstavní kyblíkové cuketě jsem objevila zárodky prvních samičích květů a pro změnu opět mšice. Krásné jsou brambory v textilních květináčích a já jim musím dosypat zeminu.

Zrají rajčata a Bonsaj Krasnyj je hezká rostlina. Staré listy bičované větry a zkoušené mrazem nejsou nic moc, ale se zlepšením počasí se vylepšil i design rostlinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *