24. duben 2022

Pokud se chci ve zdraví dožít letošní úrody, je nutné zvolnit pracovní nasazení. Už mi není třicet. Práce v interiéru hangáru tedy pokračují pozvolna, ale já jsem si uvědomila, že nemá cenu se nikam hnát. Vysévala jsem rajčata letos velmi pozdě a to dokonce tu největší část až 28. března. Rostlinky jsou tedy ještě hodně malé a pobyt v květináčích je zatím nijak nestresuje.

Navíc mám docela problém vybrat ty správné odrůdy. Letos jsem vysela spoustu indigo odrůd a vůbec netuším, zda se mi pod touto pro pěstování zeleniny speciální fólií vybarví. Loni jsem pěstovala Pink Siberian Tiger a plody ze skleníku byly nádherně sladce růžové. Jenže já mám raději tvrdší muziku a tak se mi mnohem více líbila rajčata venkovní s barvou pekelně Metallickou.

Jsem holka nedočkavá a tak už jsem vysadila nějaká rajčata do prostřední uličky, ve které porostou v osvědčených nopových ohrádkách. Mají k dispozici 2,5 metrů výšky a podle toho jsem volila odrůdy. Tak jsem zatím zcela drze do amerického výrobku umístila ryze východní rajčata a to Tarasenko Hybrid, Tarasenko Legend a Vaše Blahorodí. Na pravou stranu přímo do země už šly Bohatýr Iljuša, Čokoládový zajíc a Nina. Zítra se poohlédnu po nějakých amerických rajčatech. Mám spoustu odrůd od Artisanu a ty venku hodně praskají, tak by se jim pod střechou mohlo líbit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *